محمد ابن سیرین می گوید: دیدن بربط (آلات موسیقی)در خواب، لهو و باطل و سخن دروغ است. اگر کسی ببیند بربط می زد، دلیل که سخن دروغ و محال گوید و کسی را به دروغ، مدح و ستایش کند. اگر ببیند شخصی پیش او بربط می زد، سخن محال و باطل خواهد شنید. اگر ببیند با بربط چنگ و جغانه و نی آهنگ می نواخت، دلیل بر غم و مصیبت کند.
اگر ببیند بربط او بشکست یا بیفکند، دلیل که از دروغ و باطل گفتن توبه کند. اگر ببیند بیمار است و بربط می زد، دلیل بر مرگ است.
ابراهیم کرمانی می گوید: اگر ببیند که ماهرانه بربط می زد اما در بیداری بربط زدن ندانست، اگر بیننده خواب عالم است، برای مردم از علم بیان خواهد کرد و او این رشته علم را خواهد دانست:
۱٫ تفسیر،
۲٫ فقه،
۳٫ قصص.
اگر جاهل است، کاری کند که از آن شغلی که دارد به مردم آسیب می رسد و او را ملامت می کنند. اگر ببیند آواز بربط می شنید، از زنی بزرگ خبری خواهد شنید و با آن زن دوست خواهد شد.
ثبت دیدگاه