منتظران ظهور حضرت مهدی (عج) در دوران غیبت آن بزرگوار ، وظایفی را بر عهده دارند ، اگر به این وظایف به صورت اتم و اکمل ، عمل نمایند بی شک موجبات خشنودی پروردگار متعال و آن حضرت را فراهم خواهند آورد ، در چند مطلب گذشته به نمونه هایی از این وظایف اشاره نمودیم ، امیدواریم تا سالروز ولادت آن بزرگوار بتوانیم به صورت روزانه تعداد محدودی از وظایف را یادآور شویم.
۵٫ شناخت علایم ظهور
از آنجا که ظهور بقیه الله الاعظم ارواحنا له لفدا ؛ از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است ، لذا شناخت علایم ظهور آن جناب می تواند در استحکام اعتقاد و باور آدمی نقش بسزایی را ایجاد نماید ، از جمله اینکه بسیاری افراد به علت اهمیت داشتن مسئله آخر الزمان درصدد هستند برای منافع خویش ، خود را در نقش امام زمان (عج) معرفی نمایند ، لذا عالمان دین تاکید داشته اند تا همه منتظران ظهور ، با علایم آن آشنایی داشته باشند.
در حدیثی که شیخ صدوق در کتاب کمال الدین و تمام النعمه آورده است :
سئل أبو محمد الحسن بن علی علیهما السلام وأنا عنده عن الخبر الذی روی عن آبائه علیهم السلام : ” أن الأرض لا تخلو من حجه لله على خلقه إلی یوم القیامه وأن من مات ولم یعرف إمام زمانه مات میته جاهلیه ” فقال علیه السلام : إن هذا حق کما أن النهار حق ، فقیل له : یا ابن رسول الله فمن الحجه والامام بعدک ؟ فقال ابنی محمد ، هو الامام والحجه بعدی ، من مات ولم یعرفه مات میته جاهلیه (۱) ؛ از امام حسن عسکری علیه السلام سؤال شد (در حالی که من آن جا بودم ) در بارۀ این روایت که از پدرانش نقل شده بود : زمین هیچگاه از حجت خدا بر خلق ، تا روز قیامت خالی نخواهد بود و اگر کسی بمیرد و امام زمانش را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده است » امام حسن عسکری علیه السلام فرمود : این سخن حقی است ؛ همان طور که روز حق است . از ایشان سؤال شد : ای فرزند رسول خدا ! امام و حجت بعد از شما کیست ؟ فرمود : فرزندم محمد ، او امام و حجت بعد از من است . هر کس بمیرد و او را نشناسد ، به مرگ جاهلیت مرده است .
یکی از راه های جلوگیری برای مرگ جاهلیت ، همین شناخت علایم ظهور است ، تا انسان با اعتقاد راسخ و باوری دقیق نسبت به امام زمانش از دنیا برود.
امام صادق (ع) می فرمایند : علائم و نشانه ها را بشناس ، پس هرگاه آن را شناختی ، پیش افتادن و تاخیر کردن این امر (ظهور) تو را ضرر نرساند(۲).
پی نوشت :
۱٫کمال الدین وتمام النعمه ، الشیخ الصدوق ، ص ۴۰۹ و ۴۱۰٫
۲٫ مکیال المکارم ، ج ۲ ، ص ۲۷۶٫
ثبت دیدگاه