میزان زکات فطره (فطریه) و کفاره روزه ماه مبارک رمضان مطابق نظر مراجع عظام تقلید/ میزان زکات فطره براساس فتوای رهبر معظم انقلاب و با درنظر گرفتن نان به عنوان قوت قالب برای هر نفر ۱۰ هزار تومان اعلام شد.
میزان زکات فطره براساس فتوای رهبر معظم انقلاب و با درنظر گرفتن نان به عنوان قوت قالب برای هر نفر ۱۰ هزار تومان اعلام شد.
سؤال: مبلغ و مقدار مقدار فطریه برای هر نفر چه مقدار است و چه چیزی باید به عنوان فطریه پرداخت شود؟
جواب: مکلف باید براى خودش و کسانى که نان خور او هستند، هر نفرى یک صاع (تقریباً سه کیلو) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکى از اینها را هم بدهد کافى است.
اعلام زکات فطره سال ۹۹ از سوی دفتر حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی
از سوی دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدّظله العالی) میزان زکات فطره مشخص و به کلیه دفاتر ایشان در سراسر کشور اعلام شد.
بر اساس نظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ ده هزار تومان (۱۰۰۰۰ تومان) و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ سی هزار تومان (۳۰۰۰۰ تومان) اعلام شده است. مؤمنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.
لازم به ذکر است که براساس مسأله ۱۶۹۲ رساله توضیح المسائل آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانى که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنى باشند واجب است، یعنى باید براى خودش و کسانى که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذاى نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکى از اینها را بدهد کافى است.
در ضمن بنابر فتوای معظّم له اگر کسى فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگرى باشد فطریه او به عهده خودش است.
اعلام مبلغ زکات فطره از سوی دفتر آیت الله العظمی سیستانی
بنابر اعلام دفتر حضرت آیت الله سیستانی در شهر مقدس قم، هر فرد مکلف در ایران برای مبلغ زکات فطره در سال ۱۳۹۹ می تواند بدل از سه کیلو آرد معادل ۱۰ هزار تومان پرداخت کند.
میزان زکات فطره طبق نظر مرجع عالیقدر حضرت آیت اللّه العظمی نوری همدانی دامت برکاته
بسم اللّه الرحمن الرحیم
میزان زکات فطره طبق نظرمرجع عالیقدر حضرت آیت اللّه العظمی نوری همدانی دامت برکاته به شرح ذیل می باشد.
معظم له قوت غالب را ملاک ندانسته و پرداخت سه کیلوگرم از هر کدام از خوراکیهای که در رساله عملیه بعنوان زکات فطره ذکر شده است؛ همانند برنج یا گندم و یا قیمت آن را برای هر فرد کافی می دانند.
طبق تحقیقات انجام شده میانگین قیمت گندم برای هر فرد ١٠٠٠٠ (ده هزار تومان) و قیمت برنج برای هر فرد حدود ۵٠٠٠٠ (پنجاه هزار تومان) می باشد.
لازم بذکر است که مقلدین محترم باید طبق قیمت منطقه ای خود محاسبه نمایند و اگر در بعضی از مناطق قیمت کمتر یا بیشتر بوده به همان عمل کنند.
اعلام مبلغ زکات فطره از سوی دفتر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
بسمه تعالی
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات روزهداران گرامی، نظر مرجع عالیقدر آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی، پیرامون میزان زکات فطره و کفاره روزه به شرح ذیل میباشد:
مؤمنان مبلغ معادل یک صاع (۳ کیلوگرم) گندم یا برنج را به عنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند.
کفاره روزه غیرعمدی، برای هر روز، یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم است.
کفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام شصت مسکین؛ هرکدام یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام، مثل گندم پرداخت شود.
اعلام میزان زکات فطره بر اساس نظر آیت الله مظاهری
زکات فطره، طبق نظر مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی مظاهری«مدّظلّهالعالی»برای هر نفر حدود سه کیلوگرم گندم یا جو یا خرما یا برنج و نظایر آن است که پرداخت قیمت آن نیز کفایت میکند.
همچنین کفّارۀ افطار غیر عمد برای هر روزه، معادل ۷۵۰ گرم از اقلام مذکور یا مبلغ آن است. کفّارۀ افطار عمدی هر روزه نیز اطعام شصت فقیر، هرکدام به اندازۀ ۷۵۰ گرم از اقلام یاد شده یا قیمت آن میباشد.
از آنجا که قیمت اقلام مزبور در مناطق مختلف، متفاوت است، روزهداران گرامی میتوانند مبالغ زکات فطره و کفّاره را با توجه به قیمت اقلام در محلّ زندگی خود بپردازند.
گفتنی است مقادیر اعلام شده، حدّاقل مقدار فطریّه و کفّاره است و پرداخت مبالغ بیشتر توسط افراد متمکّن، فضیلت دارد.
مورد مصرف زکات فطره، همان موارد مصرف زکات است، ولی پرداخت مبالغ زکات فطره و کفّاره، به فقرا و نیازمندان شیعه، اولویت دارد.
میزان زکات فطره توسط دفتر آیتالله العظمی سبحانی اعلام شد
زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ ده هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ سی هزار تومان اعلام شده است.
نظر دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی درباره مبلغ زکات فطره و کفاره روزه
۱- شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریبا ۳کیلو و ۶۰۰گرم) از خوراکیهای رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و …) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.
دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی، مبلغ ۱۲هزارتومان را بابت فطریه هر نفر بهحساب قیمت گندم تعیین کرده است.
۲- با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مؤمنین میتوانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند.
۳- کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود ۹۰۰گرم بهحساب گندم) است که در صورت اطمینان میتوان قیمت آن را به مسکین داد تا به وکالت از مکلف، برای خودش این مقدار طعام بخرد. بر این اساس، دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی، مبلغ ۳۰۰۰ومان را برای کفاره افطار غیر عمدی و مبلغ ۱۸۰هزار تومان را برای افطار عمدی هر روز تعیین کرده است که به مصرف آن میرساند.
۴- موارد مصرف زکات فطره با موارد مصرف زکات مال تفاوتی ندارد؛ هر چند احتیاط مستحب آن است که فقط به فقرای شیعه بلکه فقط به مساکین (یعنی فقرای به شدت نیازمند) پرداخت شود.
۵- کسی که نماز عید فطر می خواند باید فطریه را پیش از نماز عید پرداخت کند و یا به این نیت کنار بگذارد ولی اگر نماز عید نمیخواند باید تا غروب روز عید فطر، زکات فطره را پرداخت کند یا کنار بگذارد.
ثبت دیدگاه