حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۲۲ شهریور , ۱۴۰۳ Thursday, 12 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3752 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 1 تعداد دیدگاهها : 104×
05 اردیبهشت 1395 - 11:22
شناسه : 6129
بازدید 409
1

به بهانه سالروز ماجرای طبس امروز پنجم اردیبهشت ، سالروز اتفاقی مهم در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است ، واقعه ای که به اذعان اجرا کنندگان طرح و نقشه ، واقعه ای بود که کاملاً امداد الهی از وقوع آن جلوگیری کرد. چندی پیش دکتر حسن عباسی در برنامه دیروز ، امروز ، فردا ، […]

ارسال توسط :
پ
پ

به بهانه سالروز ماجرای طبس

امروز پنجم اردیبهشت ، سالروز اتفاقی مهم در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است ، واقعه ای که به اذعان اجرا کنندگان طرح و نقشه ، واقعه ای بود که کاملاً امداد الهی از وقوع آن جلوگیری کرد.

چندی پیش دکتر حسن عباسی در برنامه دیروز ، امروز ، فردا ، اعلام کرده بودند که ماجرای طبس ربطی به طوفان شن نداشته و نقص فنی هواپیما موجب بروز فاجعه شده است ، خوب می خواهیم این ماجرا را در ذهن مخاطب بازسازی کنیم.

در ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸ ، تعدادی از دانشجویان پیرو خط امام برای جلوگیری از توطئه های آمریکایی ها و گرفتن زهر چشم ، به سفارت آمریکا یورش بردند و تعداد ۵۳ دیپلمات این کشور را گروگان گرفتن ، آمریکا هر چه در توان داشت برای رهایی گروگانها نمود ، اما کار پیش نرفت.

 پس از به نتیجه نرسیدن فشارهای سیاسی و اقتصادی برای آزاد سازی گروگانها ، جیمی کارتر رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا دستور انجام عملیات آزادسازی را صادر کرد ، جیمی کارتر تشکیل جلسه فوری شورای امنیت ملی را خواستار شده و ضمن سخنانی اعلام کرده که : به نظرم امکان خلاصی گروگان‌ها بسیار بعید به نظر می‌رسد و ما بایستی حاکمیت خود را اعمال کنیم و حالا وقت آن است که عمل مناسب انجام پذیرد و جدول زمانی آن هم تهیه شود ؛ ما باید برای آزادی گروگان‌ها وارد عمل شویم و عملیات در اولین فرصت ممکن باید آغاز شود.

به ادعای رییس ستاد مشترک ارتش ژنرال جونز ، تاریخ ۴ اردیبهشت را مناسب‌ترین زمان شروع عملیات اعلام می کنند و عملیات ۵ اردیبهشت ۱۳۵۹ (۲۴ آوریل ۱۹۸۰) آغاز می شود ، در هنگام اجرای عملیات با ورود به حریم هوایی ایران یکی از بالگردها در ۱۲۰ کیلومتری راور کرمان دچار نقص فنی شده و به اجبار فرود می‌آید و سرنشینان آن به بالگردی دیگر منتقل می‌شوند و همان بالگرد نیز دچار نقص فنی شده و به ناچار به ناو هواپیما بر باز می‌گردد. ۶ هواپیما و ۶ بالگرد دیگر خود را به طبس رسانده و در تاریکی شب در منطقه‌ای دور افتاده بدون متوجه شدن نیروهای نظامی ایرانی فرود می‌آیند. در حین سوختگیری یکی دیگر از بالگردها دچار نقص فنی شده و در مجموع در حالیکه هنوز عملیات آغاز نشده، ۳ فروند بالگرد از دست رفته بود. پس از تماس با مرکز عملیات، کارتر دستور بازگشت نیروها را می‌دهد؛ ولی هنگام برخاستن هواپیماها و بالگردها توفان‌شن آغاز شده و یک هواپیمای سی۱۳۰ و یک بالگرد سی‌اچ-۵۳ به هم خورده و هر دو آتش می‌گیرند که در این حادثه ۸ نفر از نیروهای آمریکایی در آتش سوخته و باقی‌مانده نیروها خود را به ناو نیمیتز می‌رسانند و بدین‌ترتیب عملیات بطور کامل شکست می‌خورد(۱).

سرهنگ جیمز کایل فرمانده هوایی عملیات ، پنج مشکل اصلی را مطرح می‌کند که به نظرش دلایل اصلی شکست نیروهای آمریکا بودند : اشتباه در پیش‌بینی وضع هوا ، ضعف در استفاده از ابزار ارتباطی و نقص کنترل و فرماندهی ، مورد سؤال بودن تصمیم توقف خلبانان ، محدودیت‌های تاکتیکی نامعقول و فاکتورهای برنامه‌ریزی پرواز (۲) را مطرح می کند.

با توصیف مطالب فوق با توجه به وجود تحلیل های فراوان در این ماجرا ، آیا واقعا این واقعه رخ داده امداد الهی بوده یا نقص فنی ، هیچ سخنی از نقص فنی به میان نیامده است ، شاید تحلیل گر محترم کشورمان به مسئله امداد الهی اعتقادی ندارند.

خوب است بدانیم علاوه بر اینکه خداوند متعال یاری رساندن به حق را در قرآن اساره نموده است ، امدادهای غیبی پروردگار متعال در قرآن نیز آمده است ، قرآن در سه مورد از فرستادن لشکرهایی نامرئی یاد می‌کند و آن‌ها را یاری دهندگان سپاه توحید معرفی می کند(۳).
در آیه ای از قرآن به وضع مخاطره‌آمیز پیامبر در غار ثور که دشمن در یک قدمی او بود اشاره کرده و یاری وی را با سپاه دیده نشدنی یادآور شده است : اِلاّ تَنصُروهُ فَقَد نَصَرَهُ اللّهُ اِذ اَخرَجَهُ الَّذینَ کَفَروا ثانِیَ اثنَینِ اِذ هُما فِی الغارِ اِذ یَقولُ لِصحِبِهِ لا تَحزَن اِنَّ اللّهَ مَعَنا فَاَنزَلَ اللّهُ سَکینَتَهُ عَلَیهِ واَیَّدَهُ بِجُنود لَم تَرَوها (۴) ؛ برخی از مفسران سپاه دیده نشدنی را در این آیه “فرشتگان” دانسته‌اند که به طور کلی امداد الهی است.

 [divide icon=”square” width=”medium” color=”#”]

پی نوشت:

۱. هدف تهران: تهاجم کارتر و وقایع پشت پرده ، تهران: نشر نو ، ۱۳۶۲ ، صص ۱۱۷-۱۲۰.

۲. همان.

۳. سوره توبه ، آیه ۲۶و ۴۰ ، سوره احزاب ، آیه ۹.

۴. سوره توبه ، آیه ۴۰.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.