حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۲۳ شهریور , ۱۴۰۳ Friday, 13 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3752 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 1 تعداد دیدگاهها : 104×
24 شهریور 1395 - 14:44
شناسه : 7444
بازدید 275
1

بحث خود را با مسئله ریا که مهمترین مسأله در دین مبین اسلام هست، پیش می بریم، در مطلب گذشته توضیحاتی را پیرامون ریا گفتیم، و به یک نمود آن از قرآن کریم را در مسأله انفاق اشاره کردیم، ادامه بحث خود را در این مطلب بیان می کنیم. ۱-۲- ریا در مقابله با دشمنان […]

ارسال توسط :
پ
پ

بحث خود را با مسئله ریا که مهمترین مسأله در دین مبین اسلام هست، پیش می بریم، در مطلب گذشته توضیحاتی را پیرامون ریا گفتیم، و به یک نمود آن از قرآن کریم را در مسأله انفاق اشاره کردیم، ادامه بحث خود را در این مطلب بیان می کنیم.

۱-۲- ریا در مقابله با دشمنان

یکی از نمودهای ریا در صدر اسلام، ریا در مقابله دشمنان و شرکت در جنگ ها بود، این نوع تضاهر هم از نظر اسلام موجب ابطال عمل می شود، در صدر اسلام کاروان تجارتى ابوسفیان از دست مسلمانان سالم به مکّه رسید، ابوسفیان به ابوجهل پیغام داد که ما به سلامت به مکّه رسیدیم، شما که براى یارى ما رفته ‏اید، برگردید. ابوجهل مغرورانه گفت: تا مسلمانان را سرکوب نکنیم و به افتخار پیروزى شراب ننوشیم و قدرت خود را نشان ندهیم، برنمی گردیم، امّا سرانجام با تمام غرور و لجاجتى که داشتند، شکست خوردند و ابوجهل شراب مرگ را نوشید(۱).

وَلَا تَکُونُواْ کَالَّذِینَ خَرَجُواْ مِن دِیَرِهِمْ بَطَراً وَرِئَآءَ النَّاسِ وَ یَصُدُّونَ عَن سَبِیلِ اللَّهِ وَاللَّهُ بِمَا یَعْمَلُونَ مُحِیطٌ(۲)؛ و مثل کسانى نباشید که از روى سرمستى و خودنمایى و غرور و ریا در برابر مردم، از خانه‏ هاى خود (به سوى جبهه) خارج شدند و مردم را از راه خدا بازمی داشتند وحال آنکه خداوند، به آنچه انجام می دهند احاطه دارد.

همانطور که در آیه یاد شده مشخص می شود، غرور و ریا از آفات قدرت در جبهه های جنگ به شمار می‌ رود، رزمنده ای که پا به عرصه جنگ می گذارد باید تمام وجود خویش را بدون ریا و تظاهر فقط برای خدا خالص گرداند، شاید بتوان گفت تنها تفاوتی که میان جنگ مسلمانان و غیر مسلمانان وجود دارد، همین مسأله هست خالص گرداندن وجود برای خدا نه برای غیر خدا.

هدف هم در جنگ مسلمین مشخص هست، هدف یک مسلمان برای شرکت در جنگ رفع فتنه هست(۳)، اما هدف یک غیر مسلمان سلطه جویی و قدرت نمایی می باشد، همیشه جبهه های باطل براى بستن راه حقّ و جلوگیرى از حرکت معنوى جامعه، تلاش کرده اند، در کل باید دشمنان به این مهم پی ببرند که هرگز نمی توانند در مقابل قدرت الهی و اعتقاد راسخ مسلمین قد علم کنند و پیروز شوند، غرور و تکبر همیشه شکست خواهد خورد.

[divide color=”#”]

پی نوشت ها:

۱) تفسیر نور، تفسیر آیه ۴۷ سوره انفال.

۲) سوره انفال، آیه ۴۷.

۳) سوره انفال، آیه ۳۹.

[box type=”note” bg=”#” color=”#” border=”#” radius=”5″]

برای پیگیری تمام نوشته های این بخش اینجا را کلیک کنید.

[/box]

 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.