حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۲۹ شهریور , ۱۴۰۳ Thursday, 19 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 3752 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 1 تعداد دیدگاهها : 104×
12 آبان 1397 - 13:00
شناسه : 12883
بازدید 437
1

چندی پیش برخی کانالهای خبری معاند نظام جمهوری اسلامی ایران، خبری را در خروجی کانالهای خود قرار دادند که مدعی بودند زیارت نامه ای منتسب به حضرت امام خمینی (ره) در کتاب مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی وجود دارد و با ایجاد این ابهام سعی داشتند تا به مخاطب تفهیم کنند که زیارت نامه های […]

ارسال توسط :
پ
پ

چندی پیش برخی کانالهای خبری معاند نظام جمهوری اسلامی ایران، خبری را در خروجی کانالهای خود قرار دادند که مدعی بودند زیارت نامه ای منتسب به حضرت امام خمینی (ره) در کتاب مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی وجود دارد و با ایجاد این ابهام سعی داشتند تا به مخاطب تفهیم کنند که زیارت نامه های موجود در زیارتگاهها هم از این دست زیارتنامه های ساختگی می باشد، با بسط و گسترش این ابهام، خیل عظیمی از سوالات به سوی علمای دین اسلام سرازیر شد که آیا نوشتن زیارت نامه برای امام خمینی (ره) یک بدعت نیست.

برای پاسخ به این سوال ابتدا باید بدانیم معنای بدعت چیست؟ بدعت در اصل چیزی هست که در دین نیست و افرادی تلاش دارند تا آن را به اسم دین معرفی نمایند، از نظر اسلام چنین چیزی حرام است، اما اگر چیز جدیدی ابداع شود و بدون اینکه آنرا به اسم دین معرفی نمایند در دسترس عموم قرار دهند این بدعت نیست.

پس از رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی – حضرت امام خمینی (ره)- عده ای از دوستداران و شیفتگان آن بزرگ مرد زیارت نامه ای را که حاوی ویژگی های شخصیتی ایشان و دعاهایی در حق آن بزرگ مرد بود را نوشتند که هم اکنون در حرم ایشان در دید عموم نصب شده است و هدف این بود تا کسانی که برای زیارت می روند با خواندن آن یاد زحمت ها و مجاهدت های ایشان را زنده کنند، بنابراین هیچ کس ادعا ندارد که چنین زیارت نامه ای از سوی ائمه معصومین (علیه السلام) وارد شده است بنابرین بدعت نیست.

هیچ ایرادی ندارد که اشخاصی متن های مشابه را نوشته و در زیارتگاه های مختلف نصب نمایند به شرط آنکه اولاً چیزی خلاف واقع نباشد و دوماً منتسب به ائمه اطهار (علیه السلام) نباشد؛ قابل ذکر هست که بسیاری از زیارتنامه های موجود در حرم امامزادگان از این دست متن ها می باشد.

دست بردن در کتاب دیگران صحیح نیست و نباید مطلب جدیدی به اثری که سالها پیش به چاپ رسیده اضافه شود ولی ناشران می توانند در بخش از کتاب که با نام ملحقات به چاپ می رسد مطلبی را هم موضوع کتاب اضافه نمایند به شرط آنکه از سایر مطالب کتاب متمایز شود و مخاطب واقف شود که این دست مطالب جزء کتاب نیست.

با بیان این توضیحات تاکنون کتابی که زیارت نامه مورد بحث در کتاب مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی به چاپ رسیده باشد به رؤیت نگارنده نرسیده و کسانی که چنین شبهه ای را در جامعه القاء می کنند، مدرکی که نام ناشر و محل نشر را مشخص کند ارائه ننموده اند تا صحت و سقم موضوع مشخص گردد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.